Datum/Tijd
Date(s) - 05/03/2024
20:00 - 21:30

Locatie
De Marke

Categorieën


LEZING ir. ing. TIM VAN HATTUM, EEN ROUTE NAAR EEN WERELD IN BALANS MET DE NATUUR 

Op dinsdag 5 maart houdt Tim van Hattum, Wageningen University & Research, op uitnodiging van Vrijzinnigen Hattem een lezing in de Marke over zijn boek Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw, een route naar een wereld in balans met de natuur. De lezing vindt plaats in de Marke, Daendelsweg 2, 8051 DX Hattem. Aanvang 20.00 uur. Entree: € 10,00.  

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker. Droogte, overstromingen, bosbranden; we staan aan de vooravond van enorme uitdagingen. Hoewel de zorg groot is, zijn de meeste oplossingen om klimaatverandering aan te pakken al beschikbaar. In zijn nieuwe boek Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw neemt Tim van Hattum ons in zeven routes mee naar een wereld waarin de balans met de natuur hersteld is met inspirerende voorbeelden die laten zien dat de transitie al in gang gezet is. Wat moet er de komende jaren nog verder  gebeuren om onze wereld weer in balans te brengen? 

Ir.ing. Tim van Hattum is programmaleider Green Climate Solutions bij Wageningen University Research. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, beleidsadviseur en onderzoeker op het grensvlak van water en klimaat. Verder doet hij  onderzoek naar klimaatadaptatie, waterbeheer en stadsklimaat. Zo onderzoekt hij onder andere het belang van het vergroenen van steden om de sponswerking en leefbaarheid van de stad te vergroten. Met collega’s ontwikkelde hij een groene toekomstvisie voor Nederland in 2120 waarmee hij veelvuldig in de media was en tientallen lezingen gaf. De afgelopen jaren was hij regelmatig in de media om te spreken over klimaatoplossingen en de complexe uitdagingen voor Nederland. 

U bent van harte welkom bij deze lezing. U kunt zich evt. vooraf aanmelden via secretariaat@vrijzinnigen-hattem.nl