Vrijzinnig. Ik was nog jong toen ik eens een huiskamer bijeenkomst bezocht van Youth for Christ. Daar voelde ik me niet thuis. Ik weet nog dat ik bij thuiskomst tegen mijn vader zei: “Ze weten allemaal precies hoe het zit.” Zo eenvoudig was het voor mij niet. Ik had en heb behoefte aan achtergrondinformatie over de tijd waarin de bijbelboeken zijn geschreven. Ik wil weten door welke opvattingen en gewoontes de schrijvers op dat moment beïnvloed zijn. Het interesseert mij hoe die ‘gekleurde’ verhalen van toen, in deze tijd richting kunnen geven. Daarnaast laat ik mij ook graag inspireren door andere bronnen van wijsheid; het boeddhisme en de antroposofie om er maar twee te noemen. Ik geloof dat er een algeheel bewustzijn dan wel onbewustzijn is, wat over de hele aarde het goede wil verspreiden; goed voor het individu, goed voor gemeenschappen, goed voor alle levende wezens en goed voor de aarde en het heelal. Bij de NPB voel ik me volkomen vrij om vragen te stellen en word ik gevoed uit verschillende bronnen. Dat zorgt voor mijn verbinding met het goede.

Froukje Veenstra