Onze activiteitencommissie nodigt u graag uit voor een volgende lezing dit seizoen:

ROB DE WIJK, o.a. hoogleraar internationale betrekkingen en verbonden aan The Hague Centre for Strategic Studies,
spreekt op dinsdag 9 november om 20.00 uur in De Marke in Hattem over “De Slag om Europa”.

Ooit deelde Europa de lakens uit in de wereld, maar op dit moment wordt het continent van alle kanten belaagd, ook van binnenuit.
De Chinese president Xi Jinping ziet het continent als een wingewest. Hij is al jaren bezig invloed op de Westelijke Balkan te kopen en probeert de Europese Unie uit elkaar te spelen. Rusland voelt zich bedreigd en president Poetin voert geheime operaties uit om de NAVO te ontwrichten.
President Trump maakte het de Russen en Chinezen intussen gemakkelijk door zich van zijn trouwste bondgenoten af te keren en zelf ook de aanval op Europa te openen. Premier Johnson dacht buiten de Europese Unie beter af te zijn en de Hongaarse en Poolse leiders ondermijnen de democratische rechtsstaat. Allemaal menen ze dat een sterke Europese Unie hun ambities in de weg staat.
Politieke leiders worstelen met een antwoord. De coronacrisis heeft de uitdaging nog verder vergroot. Kunnen we deze slag om Europa winnen? Kan Biden de schade die Trump aanrichtte repareren? Wordt Nederland vermalen tussen Duitsland en Frankrijk? Blijft de EU een speler in de wereld of wordt het continent de speeltuin van de wereldmachten?
De dreiging is groot, maar in het fascinerende en verrassend optimistische boek De slag om Europa laat Rob de Wijk, een van de grootste geopolitieke denkers van deze tijd, zien hoe velen hun tanden op Europa stuk bijten. Het boek is op de avond van de lezing (gesigneerd) verkrijgbaar á € 23,99.

Entrée voor de lezing bedraagt € 7,50. Aanmelden graag vooraf via secretariaat@vrijzinnigen-hattem.nl. Bij toegang is er een coronacheck.
Weet u van harte welkom! En zegt het voort!